8.4.2019

Účinky Tea tree oleje v kosmetice

 

Bylinky jsou důležitou součástí čínské medicíny, která pracuje s jejich léčivými účinky. Jedním z darů přírody je Tea Tree olej charakteristický pro svou čerstvou a pronikavou kafrovou vůni.

Tento olej se získává z listů stromu, kterému se v angličtině říká T-tree nebo také Tee Tree, volně přeloženo jako “strom ve tvaru T”. Tajemným T-stromem je kajeput střídavolistý (melaleuca alternofolia) rostoucí na pobřeží státu Nový Jižní Wales v Austrálii. Zajímavé je, že s čajem nebo čajovníkem nemá Tea Tree oil vůbec nic společného.

Olej se získává destilací lístků. Z jedné tuny listů lze získat asi jen 10 litrů oleje. Používá se nejčastěji ředěný – v různých koncentracích k ošetření celého těla.

Olej je ceněn pro své vynikající dezinfekční, antiseptické, antimykotické a hojivé účinky

Díky těmto vlastnostem se hojně využívá v léčivých přípravcích. Olej je známý pro své pozitivní výsledky při hojení a dezinfekci drobných poranění kůže, odřenin, popálenin i škrábanců. Používá se při péči o problematické pokožku, a s tím spojené problémy jako je akné, opary a plísně.

Dokáže zklidnit bolest po štípnutí hmyzem a funguje také jako repelent proti hmyzu.

Jeho další využití je v kosmetickém průmyslu. Šampon s obsahem Tea tree oleje se ukazuje jako dobrá zbraň v boji proti lupům.

Dobrou zprávou je, že ho nemají ho rády vši a uklidňuje kůži při vyrážkách.

Proto se i TIENS rozhodl využít tento esenciální olej v nové řadě kosmetiky. Díky ní poskytnete svému tělu veškeré výše zmíněné benefity.

Tuto kosmetiku obdží naši distributoři jako dárek k nákupům!
Pracovat s námi se vyplatí. 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *